Thoughts for Food

Vildt på fem nye måder

0

Når du har været på jagt, brugt mange timer i naturen og forhåbentligt også har fået ram på et dyr, går turen hjemad, hvor du skal imponere hele familien, vennerne eller kollegerne med dit flotte trofæ og dine evner i køkkenet. Vildt er lækkert og magert kød, som de fleste jægere er vilde med, og for folk, der kun meget sjældent spiser vildt, er det også sjovt at smage. Måske har du en signaturret, måske er du helt ny i køkkenet, eller måske er du løbet tør for idéer. Læs med her, og lad dig inspirere til vildtretter, som du bare må prøve.

Vildtsuppe på fasan

Hvis du er så heldig at have fået en fasan med hjem fra jagt, skal du helt sikkert prøve denne suppe med vildtbouillon lavet af fasan og med selleri. Til bouillonen skal du bruge en fasan, knoldselleri eller anden rodfrugt, en gulerod, et par tomater, et løg og hvidløg samt laurbærblade og enebær. Vildtbouillonen laves ved at brystet skæres af fasanskroget, som brunes og dækkes af vand. Herefter tilsættes grøntsagerne og krydderierne, og det hele koges i to til tre timer. Når bouillonen er ved at være færdig, bages kastanjer i cirka otte minutter i ovnen og fasanbrystet grillsteges. Bryststykkerne fordeles i dybe tallerkener sammen med kastanjerne og overhældes med bouillonen. Så har du en varm og smagfuld ret til kolde vinteraftener.

Vildtpølse

Med vildtkød kan du lave nogle lækre vildpølser af meget høj kvalitet. Vildtkød er magert, og derfor får man også en pølse, hvor der er meget kød, masser af smag og et minimum af fedt. Hvis du laver pølser af ti meter svinetarm, kan du fylde det med et kilo rådyr, halvandet kilo vindsvin, et halvt kilo koldrøget bacon og samme mængde røget spæk. Dertil kan du fylde pølserne med løg, chili, æbler, ramsløg og andre krydderurter, du godt kan lide. Man kan også lave vildtpølse med andet kød end rådyr, så man selv bestemmer, hvilket vildtkød der skal deri.

Vildtragout

I disse kolde vinteraftener er det altid lækkert med en god ragout. En ragout er en ret, der har simret i lang tid, så kødet er mørt og smagen er helt i top. Til en fasanragout kan man bruge fasan selvfølgelig, knoldselleri, gulerødder, champignon, persillerødder, løg, bacon, ribsgelé, fløde og en masse krydderurter. Et skvis rødvin gør heller aldrig skade. Fasanen kan også erstattes med dyrebov eller andet kød fra en buk eller en hjort og koges sammen med grøntsager og krydderurter. Til ragout går en kartoffelmos eller anden mos på rodfrugter rigtig godt

Forkæl dine gæster med vildtfilet

Fileten er det bedste stykke kød på både rådyret og kronhjorten. Hvis du virkelig vil kræse om dine gæster og give dig selv et velfortjent, lækkert måltid er en filet med lækkert tilbehør helt sikkert det rette valg. Fileten skal grilles eller steges i ovnen, så den stadig er rosa i midten. Som tilbehør kan du forsøge dig med valnøddesauce, grillet hjertesalat eller kirsebærrelish.

Mør og smagfuld dådyrskank

Det er ganske let at lave lækre og imponerende flotte dådyrskanker. Skankerne brunes i en gryde og tages op igen, så du kan koge rødvin og portvin ind i gryden og tilføje vildtfond. Herefter lægger du skankerne tilbage, og gryden sættes ind i ovnen i to timer. Så er retten klar til at du kan tilføje lækre krydderurter og servere retten med bagte æbler.

Hvis du gerne vil have vildt på gaflen, kræver det selvfølgelig, at du har et jagttegn. Uden jagttegn, ingen jagt, og uden jagt kommer der ikke noget kød på bordet. Du kan læse mere om jagt, så du selv kan levere vildt til køkkenet.

Skriv en kommentar

Din mailadresse bliver ikke offentliggjort.