Thoughts for Food

Vælg de rigtige LED-lamper til køkkenet

0

Køkkenet er familiens store samlingspunkt under alle måltiderne og kræver den helt rigtige belysning. Det er et af de sværeste rum at købe lamper til, fordi rummet kræver så mange forskellige lyskilder. Har I et køkken-alrum, er det et stort rum, I skal have belyst.

De fleste foretrækker et miks mellem mindre hængende lamper og indbygget lys under skabe. Hvis I mangler inspiration til lamper, så læs mere her. Det vigtigste, du skal overveje, inden du går ud og investerer i nye LED-lamper, er, hvilke steder du gerne vil have oplyst i køkkenet. Det kan være over spisebordet, kogeøen, under skabe eller hængende over køkkenbordet.

Hvorfor du skal vælge LED-lamper

Når du har besluttet, hvor LED-lamperne skal hænge i køkkenet, er det på tide at finde de rigtige lamper. Vidste du, at LED står for Light Emitting Diode? Det betyder, at det er en elektronisk komponent, som sender synligt eller infrarødt lys ud, når der sendes elektricitet igennem. De sidste par år er LED-pærer blevet mere populære som erstatning til fx den traditionelle glødepære. Det er der god grund til. De har nemlig mange fordele:

  • En LED-lampe har som regel en levetid på 15.000 timer. Det er altså 15 gange længere end glødepærens levetid på 1000 timer. Du sparer altså penge og tid på at skulle skifte pærer for tit. Og hvem vil ikke gerne slippe for det?
  • Der udledes mindre varme ved en LED-lyskilde, fordi den optager energi. Du slipper altså for at brænde nallerne, hvis du skal tæt på pærerne.
  • Den nok allerstørste fordel er det lave strømforbrug, du har med en LED-lyskilde. Du kan regne med en strømbesparelse på hele 80%, når du skifter glødepæren ud med en LED-pære.
  • En LED-pære produceres i flere forskellige farvetemperaturer. Du kan måske huske det mere kunstige lys fra glødepærerne fra din barndom. Med LED kan du få en langt mere naturlig belysning. Det kan derfor også være, at du skal bruge forskellige toner af lys forskellige steder i køkkenet. De fleste vil gerne have et godt lys der, hvor selve maden laves, mens der gerne må være en mere hyggelig belysning der, hvor maden spises.

Der er altså mange gode grunde til at vælge LED-lamper til dit drømmekøkken. Slip for at rende rundt og skifte pærer, når du helst vil koncentrere dig om gourmetmaden.

Feinschmecker eller bondeidyl?

De fleste indbyggede lyskilder er rimelig neutrale at se på. Der, hvor du virkelig kan skille dig ud i indretningen, er med hensyn til de større, hængende lamper. Vær opmærksom på den stil, dit køkken er bygget i, og vælg en stil, som passer hertil. Har du et mere industrielt køkken, er de mere rå lamper et godt valg. Det kan være, at du er mere til den landlige stil, og så er antikke køkkenlamper flotte at supplere indretningen med. Du kan også eksperimentere og lade stilarterne blande sig for et mere vovet look. Det vigtigste er, at du føler dig godt tilpas i det rum, som de fleste bruger flere timer i på en dag – og belysning er med til at sætte den helt rigtige stemning.

Skriv en kommentar

Din mailadresse bliver ikke offentliggjort.