Thoughts for Food

Tips og idéer til festens buffet

0

Det kan være en dyr omgang at holde en 50-års fødselsdag eller et kobberbryllup. Først skal du finde et sted, hvor festen kan holdes, hvis det ikke skal foregå i de vante rammer derhjemme, og herefter kommer det punkt på dagsordenen, som mange frygter: maden. Maden er og bliver i fokus ved mange selskaber, da værterne selvfølgelig ønsker at hygge omkring deres gæster med nogle lækre retter, som de også husker, når dagen er omme. Hvis budgettet er begrænset, kan du dog med fordel kigge nærmere på anretningen af en indbydende buffet på festdagen. I det følgende får du derfor en række gode tips og idéer til, hvordan du kan sammensætte en varieret og spændende buffet til den næste store fest.

Tænk på smag og kombinationer

Når den rette sammensætning af diverse retter til buffeten skal vælges, er det ufattelig vigtigt, at du tænker på gæsternes ønsker. Det kan selvfølgelig være svært at tilgodese hver enkelt gæst på listen, men det er dog forholdsvis let at finde ud af, om en eller flere af gæsterne er veganere eller vegetarer. Dit største ønske er formentlig at værne om alle gæsterne, så sørg derfor for at have diverse retter klar til eventuelle vegetarer og veganere. Derudover skal du tænke i kombinationer. Vælg for eksempel et tema som italiensk eller asiatisk, så du ikke ender med at blande retter sammen, der ikke tåler hinandens selskab. Retter, der komplementerer hinanden, vil skabe en indbydende tallerken og fremkalde smil hos de mange gæster.

Hav forberedelsestiden in mente

Hvis du har fri hele ugen op til festen, er der god tid til at lave en lang række af lækre retter til gæsterne. Er dette ikke tilfældet, og ender du kun med at have en dag eller to, inden gæsterne melder deres ankomst, gælder det om at finde et mindre udvalg af retter, men samtidig huske på at lave en god portion af hver ret. Derfor skal du i god tid overveje, hvorvidt du har et inderligt ønske om at servere diverse italienske retter, herunder et væld af søde fristelser, eller om du vil foretrække at lave pizzaer og en simpel dessert til de sene aftentimer.

Gå på tilbudsjagt og research

Måske bruger du allerede en halv times tid i ugens løb på at lede efter diverse gode tilbud i tilbudsaviserne og derfor er godt forberedt på at bruge endnu mere tid på formålet, når festen nærmer sig. Er du på den anden side en impulsshopper, bør du i stedet tage tilbudskasketten på. Når de store indkøb skal foretages, er det endvidere en fremragende idé at køre en tur i den nærmeste Bilka, da de som regel har gode tilbud. Det sidste råd du får med på vejen drejer sig om research af retter. Brug nogle hverdagsaftener på at finde de helt perfekte retter, som både du og gæsterne vil nyde. Er du helt fortabt i madjunglen, er de følgende retter altid et hit, når buffeten skal sammensættes: lakseroulader, focaccia, tærter, pastasalater, pindemadder og pandekager med is til dessert.

Savner du desuden inspiration til, hvor du skal holde den store fest, kan du kigge nærmere på Selskabslokaler.dk, der annoncerer ledige fest- og selskabslokaler i hele landet – også til det lille budget.

Skriv en kommentar

Din mailadresse bliver ikke offentliggjort.