Thoughts for Food

Sund og smagfuld mad på budget? Sådan gør du

0

Føler du, at hvis din mad skal være lækker, sund og smagfuld, så koster den alverden? Fortvivl ej – dette er netop en hjælpende hånd til dig, som har svært ved at få sund mad med masser af smag til at hænge sammen med budgettet. Følg nedenstående råd og bliv klogere på, hvordan du kan forene sund og smagfuld mad med et overskueligt budget.

Brug tid på at kigge efter tilbud

Hvis du vil spare penge, kan det virkelig godt betale sig, at du sætter dig ned og kigger tilbudsaviserne igennem. Der er masser af gode tilbud at finde i de danske supermarkeder, så det er altså bare med at komme på tilbudsjagt! Især kød og fisk kan være fordelagtigt at købe på tilbud, da disse ting ofte er en større udgift i budgettet. Planlæg hvad der skal være på menuen alt efter, hvad der er på tilbud, og du vil nemt kunne lave sund og smagfuld mad til billige penge. Du kan også klikke ind på denne hjemmeside, hvor du finder rabatkoder til alt, hvad hjertet begærer – også til alverdens mad og drikke.

Skriv en indkøbsliste og køb stort ind

Der følger mange fordele ved at have en indkøbsliste og ved at købe stort ind en eller to gange om ugen. For det første bliver det meget mere overskueligt for dig, hvilke ting du skal handle. Sørg også for at notere, hvor de forskellige varer er på tilbud, så du kan spare penge. For det andet undgår du at lave impulskøb, hvilket ofte sker, hvis ikke der er styr på, hvilke varer du skal handle, og hvis du handler ind flere gange om ugen. Det er altså en supergod idé at lave en lang indkøbsliste for hele ugen, som du følger nøje.

Lav din mad fra bunden

Laver du din mad fra bunden, er du ikke bare sikker på, hvilke ingredienser der er i, men du vil også kunne spare mange penge. Det er nemlig ofte dyrt at købe færdiglavet mad i forhold til, hvis du selv laver maden fra bunden. Du kan altså helt selv vælge, hvilke ting du kommer i maden, og derved styre, hvor sundt det er for dig og din krop, samt hvordan du synes, maden smager bedst.

Køb råvarer efter sæson

Når du bestemmer, hvad du skal have at spise, så er det en god idé, at du tænker over, hvilke råvarer der er i sæson. Disse ting vil nemlig ofte være på tilbud i de forskellige supermarkeder, og derudover er det altså også her, de pågældende råvarer smager bedst. I efteråret og vintermånederne er det eksempelvis svampe og græskar, som er i sæson, og derfor kan du med fordel vælge retter med disse ingredienser.

Lav store portioner

Når du laver mad, så sørg for at lave store portioner. Dette behøver ikke nødvendigvis at være dyrere, fordi det vil spare dig penge på den lange bane. De dage, hvor du er træt, når du kommer hjem, og ikke har overskud til at lave mad, er det supersmart at have fryseren fyldt med alverdens forskellige retter i stedet for at bruge mange penge på takeaway. Kødsovs eller supper er eksempler på retter, som er nemme at lave store portioner af, og som er mindst lige så gode og smagfulde efter en tur i fryseren. Derudover er disse to retter gode, hvis du har nogle grøntsagsrester, du skal af med, da stort set alle ingredienser kan bruges i enten kødsovs eller supper.

Skriv en kommentar

Din mailadresse bliver ikke offentliggjort.