Thoughts for Food

Spis dig til et sundere hår

0

Du har garanteret gennem tiden brugt mange penge i jagten på et flottere hår. Mere glansfuldt, mere volumen og stærkere spidser. Shampoo, balsam, hårkur og olier – mulighederne er mange, men det koster desværre meget at holde dit hår sundt og flot med alle de produkter. Vidste du, at det faktisk har en afgørende betydning for dit hår, hvad du spiser? Det er den mest naturlige måde at pleje dit hår, og så er det slet ikke lige så dyrt.

Mad, der giver sundt hår

De vitaminer, proteiner og fedtstoffer, som opbygger dit hår og giver glans, kan du finde i mange af vores almindelige fødevarer. En sund og varieret kost er altid et godt udgangspunkt, men der er specielle fødevaregrupper, som du skal kigge lidt ekstra på, hvis du vil have et sundere hår. Vi har samlet nogle tips herunder, men hvis du vil læse mere om, hvad du for alt i verden ikkeskal gøre ved dit hår, så læs denne guide til sundere hår.

Nødder

De små hårde fætre er sprængfyldte med gode fedtstoffer og zink, som kan forhindre hårtab. Spis mandler, cashews eller nogle af dine andre yndlingsnødder som snacks i løbet af dagen, eller spis dem på din skyr, yoghurt eller ovenpå en sprød salat. I valnødder finder du også Omega-3-fedtsyrer, som forhindrer dit hår i at tørre ud eller fælde for meget.

Bær

Det er alment kendt, at bær har nogle helt specielle superkræfter, når det kommer til at booste din krop. Men de kan også gøre noget for dit hår. Bær er fyldt med antioxidanter, som kan være med til at rette op på skader ved slidt hår forårsaget af solen og forurening.

Fuldkorn

De er en del af en sund kost, mens de samtidig nærer dit hår. Proppet med B-vitaminer forhindrer fuldkorn uønsket fedtet hår. Samtidig er der masser af zink i, så du kan producere keratin, der får glans tilbage i lokkerne.

Grøn med grøn på

Når du er i frugt- og grøntafdelingen i dit supermarked, så kig efter alle de grønne fødevarer, du kan se. Grønne grøntsager såsom bønner, broccoli og grønkål er rige på vitamin A og C, som afhjælper tør hovedbund og hjælper håret med at producere collagen, som er afgørende for dit hårs styrke.

Lav dine egne hårmasker

Du behøver ikke at nøjes med at bruge maden som måltider. Du kan også lave dine egne lækre hårmasker. Fx er avocadoer en superfrugt, når det kommer til at fugte håret. Mos den grønne sag, og fordel det i hovedbunden og håret. Husk altid at skylle efter med shampoo.

Du kan faktisk også bruge din morgenmad til at fugte håret. Tag noget yoghurt, natron og en smule citronsaft i håret, og fordel det godt ind i hovedbunden. Lad det sidde i en time med en badehætte eller pose over. Voila – en billig, hjemmelavet hårkur!

Skriv en kommentar

Din mailadresse bliver ikke offentliggjort.