Thoughts for Food

Sørg for et godt arbejdsmiljø i restaurantbranchen

0

Følgende artikel er betalt og udarbejdet i samarbejde med de hjemmesider, der linkes til. 


I køkkenbranchen er der ofte ”run” på. Der skal arbejdes hurtigt og effektivt. Det gælder særligt i de pressede situationer. Det gør, at du som medarbejder på en restaurant helt uden at tænke over det kan komme til at gå og spænde i nakke og skuldre, imens du fokuserer på at svinge panderne og holde øje med madens temperatur. Der bliver nødt til at være gang i køkkenet hele tiden, hvis maden skal serveres varm for gæsterne. 

Jeres gæster er uden tvivl det vigtigste, for at jeres restaurant får god omtale i byen. Hertil har det også afgørende betydning, at arbejdspladsens medarbejdere trives og har det godt, så I netop kan yde den bedste service og få folk til at komme igen. Den pressede arbejdssituation, der kan være i køkkenet, må aldrig smitte af på tjenerne, der skal servere maden. 

Sådan kan du skabe de bedste arbejdsbetingelser i køkkenet

Der er mange måder at tage hånd om dine medarbejdere i køkkenet på. Hvis du er køkkenchef med ansvar for dine kollegaer, kan en god måde at tage hånd om dine kollegaer være ved at anskaffe massagestole til pausen. Det gode ved massagestole er, at de ikke kun løsner op for spændinger, men også har en afstressende effekt, idet krop og sind hænger sammen. 

Har du selv prøvet at få en massage efter et par uger med hårdt arbejde? Så kender du nok til følelsen af at blive fyldt op med fornyet energi og slippe alle de ophobede spændinger i kroppen. Det giver nyt gå-på-mod med fornyet energi. Massage kan derfor være en god investering i dine medarbejderes helbred, men der er som sagt flere måder at sørge for deres psykiske og fysiske tilstand. 

En anden fordel ved, at din restaurant køber massagestole, er, at det også kan give glade og tilfredse kunder, hvis I vel og mærke lader den stå ude i selve restauranten. I kan gøre det til et koncept at tilbyde massage i jeres restaurant, så jeres gæster kan komme helt ned i gear, inden de skal spise. Det kan modsat gøre madens ventetid endnu kortere, hvis der er noget, som jeres gæster kan give sig til, imens de venter på, at I får færdiggjort maden. 

Noget, der også kan prioriteres bedre i flere køkkener, er at sørge for, at ens medarbejdere får spist godt. Selvom man arbejder med mad, er det ikke ensbetydende med, at man selv altid får spist godt. Maden er din krops benzin. Det bør ikke kun være gæsterne, der får en god og social madoplevelse. Sæt eventuelt tid af på bestemte tidspunkter på dagen, hvor I i små hold kan sætte jer sammen og få et nærende måltid mad. 

Sidst, men ikke mindst, er frisk luft godt at få indbygget i hverdagen. Indeklimaet har en stor betydning for vores velbefindende. For at få skabt mere overskud i løbet af dagen er det vigtigt, at hver enkelt medarbejder ikke kun står og koger over gryderne. Sæt gerne tid af til at gå en tur udenfor i området. Hvis I dyrker jeres egne økologiske råvarer til maden, er det en god måde at sikre sig frisk luft på dagligt.  

Skriv en kommentar

Din mailadresse bliver ikke offentliggjort.