Thoughts for Food

Skal du have gæster på besøg til middag? Sådan forbereder du dig

0

Når man skal have gæster på besøg til middag, er der mange ting, man skal tænke over, og det er således ikke nok, at der kun er styr på menuen. Det er lige så vigtigt, at man sørger for at forberede sig grundigt forinden og blandt andet køber nogle friske produkter af høj kvalitet, som man formår at præsentere på en delikat og attraktiv måde, der blæser gæsterne bagover. Du vil her i artiklen blive præsenteret for en række gode tips og råd til, hvordan du forbereder dig på en succesfuld aften i selskab med dine tætte venner eller din familie.   

Borddækningen har stor betydning for det overordnede indtryk

Først og fremmest bør du naturligvis tænke over borddækningen, da dette har stor betydning for det overordnede indtryk af maden. Her kan du med fordel anvende en pæn dug og tage dit fineste service frem og lægge det på bordet på en nydelig måde. Servietter kan desuden være med til at tilføje et mere elegant udtryk. Herudover bør du også investere i et par friske blomster i farver, der passer til dugen og servietterne. For en mere hyggelig stemning i rummet kan du også vælge at skrue ned for loftslampen og i stedet tænde en masse stearinlys. Det er med garanti noget, der vil skabe en mere rolig og romantisk atmosfære. Når der er styr på belysningen og borddækningen, har du allerede sat stemningen for den perfekte middag for dine gæster.

Sørg for at have styr på alle drikkevarerne, der skal serveres i løbet af aftenen

Hvis du skal have gæster på besøg, er drikkevarerne naturligvis også en vigtig del af en vellykket aften. Sørg derfor for, at du har købt rigeligt af både øl og vin alt efter, hvad dine gæster foretrækker, og hvad menuen består af. Det ville da være ærgerligt, hvis I løb tør for noget at drikke. Du kan her i artiklen læse meget mere om, hvad du bør være særligt opmærksom på, når du serverer rødvin til et middagsselskab. Herudover kan du også vælge at investere i portvin til desserten eller en velkomstdrink, når dine gæster træder ind ad døren, da det altid giver et godt førstehåndsindtryk.

Server en simpel og stilfuld forret, der ikke er for mættende

Når det gælder forretten, er det en god idé at holde den så stilfuld og simpel som mulig, så dine gæster ikke bliver så mætte, at de ikke vil være i stand til at spise hovedret efterfølgende. Det er desuden en god idé at lave denne på forhånd, så du ikke behøver at stå i køkkenet, når dine gæster kommer. Her kan du med fordel vælge at lave bruschetta, da det er en enkel forret, alle kan lide, og som desuden kræver ganske få ingredienser. Server disse til en let velkomstdrink, og du er allerede kommet rigtig godt fra start.

Vælg en hovedret, du har prøvet at lave flere gange før

I forhold til hovedretten anbefales det, at man altid vælger en opskrift, man har prøvet at lave op til flere gange før. På den måde kan man nemlig vide sig sikker på, at det vil ende nogenlunde succesfuldt. Det er ikke aftenen, hvor du bør give dig i kast med en ukendt ret, så du ender med at udelade en vigtig ingrediens, hvorfor hele retten fejler. Endelig bør du også holde desserten nogenlunde simpel, så du har tid til at hygge om dine gæster. Her er det ligeledes vigtigt, at du sørger for at anrette denne på en yderst flot måde, da den således får et mere elegant udtryk.

Skriv en kommentar

Din mailadresse bliver ikke offentliggjort.