Thoughts for Food

Sådan kan du holde det bedste middagsselskab

0

Vi kender det alle sammen: Den stress, der er forbundet med at få gæster til middag. Vi har selv sendt invitationerne ud, og vi har glædet os i ugevis. Få dage før middagen begynder overvejelserne og bekymringerne at hobe sig op. Hvad skal vi spise? Synes alle nu, at maden er god nok? Hvad siger de til, at min rødvin ikke er økologisk? Der er tusinde forskellige tanker, der kommer forud for et middagsselskab, når man selv er værten. Det er altså helt normalt at stresse en smule over at skulle holde et middagsselskab, selvom det blot er i gode venners lag. Hvis du gerne vil slippe for alle bekymringerne og gå direkte til den sjove del, kan du læse med herunder. Her får du nemlig nogle tips til, hvordan du kan afholde det bedste middagsselskab.

 

Bed dine gæster om hjælp

Det er bestemt ingen skam at spørge sine gæster om hjælp, når man inviterer til et middagsselskab. Typisk vil gæsterne faktisk hellere hjælpe en smule i køkkenet, end de vil sidde ved bordet og undvære værten en hel aften, fordi værten knokler i køkkenet alene. Du kan altså sagtens bede dine gæster hjælpe dig med at tage ud af bordet, eller du kan bede dem om selv at sørge for at skænke vin til hinanden. Når du fra begyndelsen har givet udtryk for, at gæsterne gerne må hjælpe sig selv, hinanden og dig, vil du helt sikkert allerede kunne mærke et pres flyve væk fra dine skuldre. Du skal naturligvis ikke lade dine gæster lave alt det kedelige arbejde for dig, men en hjælpende hånd hist og her kan faktisk gøre middagsselskabet både hyggeligere og mindre stresset for dig.

 

Du må gerne vælge den lette løsning

Du har måske inviteret dine gæster for uger tilbage – dengang du var fuld af overskud og madglæde. Nu er du måske inde i en periode med lidt mindre overskud og tid og lyst til at knokle i køkkenet. Det er helt okay, og dine gæster vil med garanti sagtens kunne forstå dig. Der er bestemt ingen skam i at vælge den lette løsning i køkkenet – heller ikke selvom du både har haft tid og overskud til at vælge den svære. Du kan eksempelvis bestille maden udefra. Således slipper du selv for at gøre dig så mange overvejelser, og du slipper for at bruge så meget tid i køkkenet. Du kan også vælge at lave maden selv, hvor du blot kan vælge nogle mere simple opskrifter. Du kan for eksempel lave en lille hurtig, men lækker, salat til forretten. Til hovedretten kan du lave en lasagne eller en nem pastaret. Til dessert kan du lave en hjemmelavet is. Det lyder måske avanceret, men det er det bestemt ikke, hvis du har en ismaskine. En ismaskine gør desserten let som en leg at lave. Der findes mange forskellige ismaskiner, som du kan læse omheri denne ismaskine-test, inden du selv køber en ismaskine til dit middagsselskab.

Skriv en kommentar

Din mailadresse bliver ikke offentliggjort.