Thoughts for Food

Sådan får du hurtigt flot og vild natur i haven

Dette indlæg er lavet i samarbejde med den/de hjemmesider der linkes til.

Vilde haver er blevet meget moderne i løbet af de sidste par år. Flere og flere haveejere er begyndt at lade havesaksen hænge på sin plads og lade plæneklipperen stå i skuret. I stedet for lader de gerne haven gro vildt og helt naturligt. Du kan nu også hjælpe den naturlige vækst hurtigt på vej med smarte græsfrøblandinger, der sørger for en flot og naturlig sammensætning af enggræs og vilde blomster i din baghave.

Tjek naturen i dit lokalområde

Køber du en danskproduceret græsfrøblanding, kan du være sikker på, at din haves vilde udtryk kommer til at passe ind i resten af nabolaget. Græs- og urtetyperne samt blomsterfrøene vil nemlig være nøje udvalgte og sammensatte af de mange arter, der allerede vokser vildt i de forskellige danske landskaber. Det kan for eksempel være røllike, gåseurt, kællingetand og vejbred, som hører til blandt de mest genkendelige danske vilde planter.

Du kan derfor også sørge for at vælge en græsfrøblanding ud fra den type af natur, der passer på netop dit lokalområde. Bor du for eksempel lige ved en skov, nær marker eller tæt på kysten? Der er faktisk stor forskel på den vilde natur i Danmark, og derfor bliver din vilde have også flottest, hvis den passer ind med omgivelserne. Hold øje med lokale eller regionale bemærkninger på græsfrøblandingerne for at finde den, der passer til netop dit område og din havetype.   

Gør-det-selv: Enggræs og biodiversitet

Når du skal hjælpe din vilde have på vej med en græsfrøblanding, er det om foråret, arbejdet skal påbegyndes. Det er nemlig vigtigt, at jorden er klar til at tage imod frøene. Vær opmærksom på, om jorden først skal kultiveres, eller om det er nok at fordele frøene jævnt og dernæst stampe dem i jorden. Du kan også hjælpe frøene godt på vej ved at vande dem jævnligt. Når enggræsset først spirer, og de vilde blomster begynder at kigge frem fra jorden, er det bare at læne sig tilbage og nyde synet. 

Det smarte ved vilde haver er nemlig også, at man kan skære kraftigt ned på arbejdstimerne udendørs. Enggræs, vilde blomster og urter passer nemlig sig selv et langt stykke hen ad vejen. På samme tid bliver din have også langt mere attraktiv for summende bier, smukke sommerfugle og andre livlige havegæster. Den vilde have er nemlig ikke blot flot, pyntende og nem at holde – den er i allerhøjeste grad også sund og givtig for biodiversiteten i de danske haver.

Kommentarer er slået fra.