Thoughts for Food

Pas på miljøet, når du tryller i køkkenet

0

Følgende artikel er betalt og udarbejdet i samarbejde med de hjemmesider, der linkes til.

Er du vild med at lave god mad hjemme i køkkenet, og vil du gerne gøre det på en klimabevidst måde? Så er du landet det helt rigtige sted. For der er mere, vi kan gøre, end vi lige går og tror. Det gælder både hjemme i køkkenet og i supermarkedet. Med få justeringer kan du faktisk passe langt bedre på miljøet, og det er tilmed også en billigere fornøjelse for dig.

Her finder du inspiration til, hvordan du passer ekstra godt på miljøet, når du skal trylle ude i køkkenet. Med smarte tips, papirsposer i stedet for plastik til indkøb og en portion planlægning vil du kunne spare penge på madbudgettet og CO2 på klimabudgettet. Og hvem vil ikke gerne det?

Madspild i supermarkedet skal være slut

I løbet af de seneste par år er der kommet et enormt fokus på madspild i supermarkederne. Først var det hjemme i vores køkkener, men i dag er det nået til de store kæder, hvor der hver dag blev smidt store mængder af råvarer ud. I dag finder du dagligt forskellige varer, der er nedsat grundet en snarlig udløbsdato.

Når du skal handle ind, bør du altid gå efter disse varer. Først og fremmest er det en perfekt måde at tænke på miljøet på – især hvis råvarerne skal bruges samme dag eller dagen efter. Samtidig er det billigere for din pengepung, idet du ofte kan spare en hel del på de forskellige varer.

Planlægning hver uge

Hvis du ikke allerede har en madplan derhjemme til hver uge, er det på tide at komme i gang. Med en madplan kan du få brugt alle de varer, du køber i ugens løb, og det kræver kun lidt planlægning hver søndag i ugen. Til gengæld skal du ikke til at finde på forskellige retter hver eneste dag. Det giver dig mulighed for at handle det hele ind på samme tid.

Samtidig vil du kunne udnytte alle råvarerne. Planlæg dine måltider, så du kan bruge den samme råvare på to forskellige dage. Og med en madplan kan det være, at du får lyst til at prøve nogle nye opskrifter af. Det er nemlig meget nemmere, når du har planlagt det på forhånd.

Husk altid en pose

Det skal ikke være nogen hemmelighed, at plastik er én af de store udfordringer for os i dag. I supermarkederne begynder plastik at blive skiftet ud med papirsposer, og de er også langt nemmere at nedbryde for os og vores klima. Når du handler ind, bør du altid selv have et net eller en pose med. Du slipper for at skulle forbruge mere end højest nødvendigt, og så sparer du også de kroner hver gang.

Du kan med fordel bruge papirsposerne til opbevaring af varer derhjemme. Faktisk viser det sig, at brød ofte holder sig godt i papirsposer, og det samme gælder for frugter som æbler og pærer. En lille ændring, der i det store og hele kan have en betydning for dit aftryk.

Skriv en kommentar

Din mailadresse bliver ikke offentliggjort.