Thoughts for Food

Pas på din krop med sund, økologisk mad og gode vaner

0

Følgende artikel er betalt og udarbejdet i samarbejde med de hjemmesider, der linkes til.

 I en travl og hektisk hverdag glemmer vi ofte at tænke på, om vores vaner egentlig er sunde for vores krop. Kroppen bliver hurtigt et redskab, der bare skal fungere for at få os fra A til B til C. Uanset om vi laver mad derhjemme eller er på farten med arbejde. Derfor er det en rigtig god ide at lægge en kostplan, hvor der tænkes i variation og indkøb af sunde, økologiske produkter. De er nemlig ikke sprøjtede med giftstoffer.

Køb varieret og økologisk – sørg for at få alle komponenter

Der er nogle helt basale elementer, som kroppen har brug for, for at fungere optimalt. Har man meget på skemaet, kan man ofte glemme at tage hensyn til det, når man køber ind. Man går måske efter den hurtige færdiglavede menu eller lidt ekstra sødt og fastfood-agtigt, fordi det er nemt.

Vil man gerne kære sig om sin krop og gøre den sundere på sigt, er det dog en god ide at overveje sine indkøb mere nøje. Nogle af de behov, som kroppen har, er forskellige slags vitaminer, proteiner og sundt fedt. Det kan man få ved at spise masser af nødder, bær, grøntsager, groft brød og rødder samt fisk og skaldyr. Der er også masser af proteiner i kød. Køber man økologisk, så ved man, at der ikke har været sprøjtemidler involveret i det, man putter i kroppen.

Derudover er det også vigtigt at drikke masser af vand. Det holder dig hydreret og fjerner samtidig affaldsstoffer, som har hobet sig op i kroppen. Det er altså en effektiv måde at rense kroppen på.

Tænk over din holdning og pas på dine led

En anden måde du kan kære dig om din krop på er at gå op i din holdning. Skriver man meget på computer eller sidder meget stille, kan man godt få sig en dårlig vane med at falde sammen i ryggen. Her er det vigtigt med træning samt eventuelle hjælpemidler, som yder ekstra støtte til led og muskler. I dag man kan også få redskaber, der hjælper en med at forbedre sin holdning. Se mere på https://www.henza.dk/. Det kan typisk give hovedpine og spændinger unødvendigt, hvis man går med en usund holdning over længere tid, så det er med at komme problemet til livs.

Tag en time-out indimellem

I dag er der frygtelig meget støj fra mobiltelefoner, apps, radio, tv og mere. Derfor kan det være utrolig sundt at skabe sig et rum, hvor man kan lukke helt af og lade tankerne flyve. Det kan man gøre på mange måder. Helt simpelt ved blot at lægge sig og lukke øjnene eller meditere i et kvarters tid. Eventuelt til noget afslappende musik. Man kan også blot gå en god gammeldags tur og få noget frisk luft indenbords. Det er perfekt til at slippe tankerne fri og skabe et tiltrængt pusterum.

En time-out kan også være at hygge i køkkenet med et større projekt. Måske der skal bages en stor omgang julekager eller surdejsbrød? Madlavning er et rigtig godt middel til at afstresse, og du kan nemt gøre det med dem, du holder af.

Skriv en kommentar

Din mailadresse bliver ikke offentliggjort.