Thoughts for Food

Økologi: Derfor er det sundere at vælge økologiske produkter

0

Denne artikel indeholder sponsoreret indhold

I Danmark er vi blevet glade for de økologiske produkter, og hver dag er der flere og flere, der vælger de økologiske alternativer frem for de konventionelle. Det har også medført, at flere økologiske forretninger åbner dørene op hver eneste dag.

Men hvad er det lige ved de økologiske produkter og certifikatet ”økologi”, vi er så betagede af? Og hvilken indflydelse har det for os, vores kroppe og vores samvittighed?

I artiklen her belyser vi nogle af de spørgsmål, man kunne have, hvis ikke man selv er helt med på, hvad den økologiske markering egentlig betyder. Læs med videre og bliv klogere på, hvorfor man måske også selv burde overveje at vælge de økologiske produkter til.

Et produkt uden skadelige stoffer

Den største forskel på de økologiske og de konventionelle produkter er nok, at der i forbindelse med dyrkning af økologiske produkter ikke er anvendt skadelige og til tider farlige sprøjtemidler. For selvom disse er effektive i forhold til at få det maksimale ud af sin høst og produktion, er de ikke altid så sunde for mennesker at indtage.

Dette faktum er nok svært at argumentere imod. Men for mange er det alligevel ikke af så betydelig karakter, at man dermed vil vælge de dyre økologiske produkter fremfor de konventionelle. Og det er utvivlsomt her, man i første omgang bliver vildledt. For selvfølgelig er det ikke sundt at indtage skadelige stoffer – uanset om man er vant til det eller ej.

Flere studier viser nemlig, at det kan have voldsomme konsekvenser, hvis man indtager de sprøjtemidler, der anvendes i landbrug af konventionel karakter – nogle så slemme, at det måske kun er uvidenheden, der gør, at man ikke tager konsekvensen og vælger de sunde økologiske alternativer.

Er du i tvivl om, hvorvidt man faktisk kan få den samme oplevelse med økologi, som man kan med de konventionelle produkter, kan du finde tonsvis af inspiration på diverse økologi-medier. Læs meget mere og find opskrifter her.

Vælg økologi for miljøet og samvittigheden

Den faktor, der nok er allertungest på vægtskålen, når det kommer til valget mellem økologiske og konventionelle produkter, er for mange samvittigheden i at vælge et produkt, der er produceret under ordentlige omstændigheder.

For selvom det måske i mange tilfælde er begrænset i forhold til, hvordan det påvirker dig og din krop, er der ingen tvivl om, at det har konsekvenser for producenterne og ikke mindst de omkringlæggende lokalsamfund. Her har anvendelse af sprøjtemidler nemlig vidtgående konsekvenser – og overalt ses fatale tilfælde med ødelæggelse og ulykke.

Derfor bør det da også være samvittigheden, der i første omgang ligger til grund for valget af økologiske produkter. Og hvis man bruger bare ganske lidt tid på at undersøge, hvad der faktisk sker i de lokalsamfund, hvor produktion af konventionelle fødevarer finder sted, kan man hurtigt skifte mening.

Af de årsager er økologi for mange blevet en pligt frem for et valg. Og det vil også betyde, at man i fremtiden kommer til at se en endnu større vækst i produktionen af økologiske varer.

Skriv en kommentar

Din mailadresse bliver ikke offentliggjort.