Thoughts for Food

Madlavning med chokolade til forret, hovedret og dessert

0

Chokolade kan få næsten alles tænder til at løbe i vand, og chokolade kan få selv den mest standhaftige til at give efter. Men chokolade kan med fordel bruges i madlavningen til at fremhæve smage, og mange er slet ikke klar over chokoladens mange fantastiske kvaliteter – ud over dens gode smag – som gør den ideel til anvendelse i madlavningen. Vi giver dig her et bud på en forret, hovedret og en dessert, hvor chokolade indgår.

Brug chokolade i din madlavning

På denne hjemmeside kan du finde et stort udvalg af lækker kvalitetschokolade, som du kan bruge i madlavningen eller blot nyde, når du får lyst til lidt sødt. Er det nyt for dig at bruge chokolade i madlavningen, så giver vi dig her et forslag, til hvordan du nemt kan komme i gang med at eksperimentere med chokolade.

Chokolade som krydderi i din forret

Kalvekød krydret med lækker chokolade er noget, du kommer til at lave igen, når du først har prøvet at lave det. Start med at gnubbe din kalvefilet ind i nogle gode krydderier, og sæt den så ind i ovnen. For at få en god mør steg, så pak den ind i sølvpapir og steg den i ovnen i 4 timer – uden sølvpapir over den sidste time. Efter 4 timer tager du kødet ud af oven og river noget god, mørk chokolade ud over kødet. Herefter tager du et par gafler og hiver stegen fra hinanden, så det bliver til pulled kød. Server det lækre kød i et blad spidskål med en hel gulerod og et par bønner.

Pift din chili con carne op med chokolade

Chili og chokolade? Jo, den er god nok – de to ingredienser passer afsindigt godt sammen! Du kender sikkert den traditionelle chili con carne, som er både stærk og varm. Men vidste du godt, at du kan gøre din chili con carne mere fyldig og afstemt, hvis du putter noget god, mørk chokolade i den? Den stærke chili og den søde, let bitre, mørke chokolade komplimenterer nemlig hinanden utrolig godt og bringer smagen frem i hinanden, så gryderetten får en fyldig, afrundet smag. Dine gæster vil helt sikkert spørge, hvad den hemmelige ingrediens er!

En nem dessert med chokolade i fokus

Chokolade kan bruges i et hav af desserter, og kun fantasien sætter grænser for, hvordan man kan bruge chokolade. Hvis du vil lave en dessert, hvor chokoladen er det bærende element, kan du servere en simpel chokoladefondue. Chokoladefondue er ideel efter at have fået både forret og hovedret, da den ikke er så tung en dessert, og vælger du frugt til, er desserten jo endda også lidt sund. Chokoladefondue består blot af smeltet chokolade og en masse tilbehør, som du kan dyppe i chokoladen. Det kan være jordbær, melon, banan, æble, appelsin, skumfidus eller lakrids. Det er en hyggelig dessert, hvor gæsterne også selv får lov at lave deres dessert. Meget vigtigt er dog, at du køber chokolade af god kvalitet til fonduen. Det giver en meget blødere og rundere chokoladesmag.

Skriv en kommentar

Din mailadresse bliver ikke offentliggjort.