Thoughts for Food

Kostvejlederuddannelsen fra A til Z

Dette indlæg er betalt og lavet i samarbejde med de hjemmesider der linkes til.

For hvert år, der går, bliver vi klogere på sundhed og kost. Hvad skal man spise for at tabe sig, og hvilken madvare er egentlig den sundeste, du kan spise? Interessen for kost er stor, da det er en bred videnskab i sig selv. Så er du en af dem, der drømmer om at kunne dykke ned i en verden af mad og vejlede klienter om deres kost? Som kostvejleder bliver du rustet i at guide andre gennem alt fra en omfattende livsstilsændring til en målrettet kostvejledning i forbindelse med allergier, sygdom eller andet. Hvad består en kostvejlederuddannelse egentlig af? Det guider vi dig i her i artiklen.

Uddannelserne varierer i længde

Først og fremmest er det vigtigt at slå fast, at du kan blive kostvejleder på mange forskellige måder. Der findes et væld af steder, der tilbyder uddannelsen, og den kan tage alt fra seks uger til to år. Her giver det sig selv, at jo længere en uddannelse, du tager, jo mere får du med af kompetencer i rygsækken.

Nu er det dog også muligt for dig at blive uddannet kostvejleder gennem en yderst fleksibel kostvejleder uddannelse via TrænerAkademiet Online. De kalder sig selv for ”Danmarks mest dybdegående kostvejleder-uddannelse”, og det er ikke så underligt. Du kan nemlig tage den, når det passer dig, og i det tempo, der passer dig.

Vi kender nok alle det fra undervisning, at detaljer kan glippe, og vigtige informationer kan blive glemt i forbifarten. Med denne kostvejlederuddannelse bliver det ikke et problem. Du kan gense undervisningslektionerne igen og igen, indtil alle informationer er på plads. Derudover vil nogle lektioner være derhjemme.

Viden om kost og sundhed på flere niveauer

På alle kostvejlederuddannelser bliver du undervist i emner som:

  • Celler
  • Fordøjelse og absorption
  • Mikro- og makronæringsstoffer
  • Væske
  • Energibalance
  • Indtag vs. forbrug.

Du vil altså blive klædt godt på til at kunne vejlede forskellige mennesker om kost og sundhed. For det hele handler ikke om kalorieindtag, og at man ikke må spise sukker, hvis man gerne vil tabe sig. Det er vigtigt, at du har en stor viden om forskellige madvarer, og om hvordan de optages i kroppen.

Vejledning i tidens madtrends

På kostvejlederuddannelserne vil du naturligvis også blive undervist i trends som stenalderkost, LCHF og mange flere. Du vil nemlig højst sandsynligt møde klienter, der før har stiftet bekendtskab med disse, eller som ønsker det. Med andre ord skal du opbygge en viden inden for et bredt område af mad. Held og lykke med uddannelsen!

Kommentarer er slået fra.