Thoughts for Food

Introducér dit barn til sminke på en klimarigtig måde

0

Følgende artikel er betalt og udarbejdet i samarbejde med de hjemmesider, der linkes til.

Er dit barn nået den alder, hvor han eller hun synes mors makeup og sminke er blevet lidt spændende? Det kan for mange forældre være en bekymrende tid, for mister jeres barn nu sit naturlige udseende, og hvad med alt den kemi, der findes i den slags produkter? Fortvivl ej, for i denne artikel får du et kort overblik over de muligheder, du har som forælder, så både du og dit barn kan få en god oplevelse, og så barnet kan blive introduceret ordentligt til klimarigtige produkter – en vane, der hænger ved.

Hvorfor ikke vente med sminken til børn?

For mange forældre er det ikke blot kemien, der er en bekymring, men i høj grad også tidspunktet. De fleste synes nemlig, at det er alt for tidligt, at deres børn begynder med sminken – og det er næsten uanset alder. Så hvorfor ikke lade barnet vente? Hvad er overhovedet meningen med, som forælder selv at introducere sminke til sine børn?

Det korte svar er kontrol. Når du som forælder er med til at introducere dit barn til sminke selv, har du fuldstændig kontrollen, og i stedet for at risikere, at barnet begynder på sminken som en form for oprør, vil dit barn formentlig i større grad have respekt for dig, fordi du ’går med til det’ – så længe det bliver på dine præmisser. Du har dermed fuldstændig styr på, hvad dit barn bruger, og kan derfor også bedre styre i hvilken grad og hvilke produkter der er tale om.

Sminke til børnefødselsdagen

I den alder er noget af det vigtigste for børn at holde en god fødselsdagsfest. Og hvilket større hit end at introducere sminken dér? Du vil være i fuld kontrol, men kan samtidig være helt tryg ved, at ungerne frit kan bruge løs af sminken, uden at de tager skade af det. Det vil med garanti være årets børnefødselsdag, som dit barn og gæsterne sent vil glemme. Det er nyt, det er spændende og det er lidt vovet, og dét er ting, der hitter for børn i den alder.

Klimavenlige produkter er det nye sort

Skønhedsindustrien er naturligvis klar over, at bæredygtighed og klimaet er noget, der fylder mere og mere for danskerne. Derfor bliver der også et større marked for produkter, der opfylder disse krav, og derfor bliver der flere og flere produkter at vælge imellem. Det betyder for dig som forbruger – og forælder – at du nu kan få en lang række godt, skadesfri, parfumefri og parabenefri sminke til børn, som netop er specielt udviklet til den sarte hud, børn ofte har i en ung alder.

Produkterne findes naturligvis i stort omfang af forskelligheder, så du trygt kan lade dit barn bruge løs af det, barnet nu har lyst til. Mange steder fører for eksempel giftfri neglelak, som børn sagtens kan tåle at spise, hvis det skulle blive suttet af, eller blush, som huden uden problemer kan tåle. Der er altså kort sagt plads til alle præferencer, så I sammen kan gå en ny verden i møde.

Skriv en kommentar

Din mailadresse bliver ikke offentliggjort.