Thoughts for Food

Gæster til middag på den nemme måde

0

Har du netop inviteret gæster til middag på næste lørdag? Det kan være noget af en stressende faktor at få gæster på besøg. For det første skal hele boligen ryddes op til perfektion og skinne som ny. For det andet er maden noget, der ofte resulterer i søvnløse nætter og et dårligt humør, når familien er samlet Dog kan du nemt bryde ud af disse dårlige tanker ved at lade de professionelle komme dig til undsætning, så du har mere tid til selvforkælelse, inden aftenen nærmer sig.

Ring til rengøringsdamen, eller uddeleger arbejdet

Hvis du arbejder fra klokken 8-16 fem dage om ugen, kan det let virke uoverskueligt, når den store weekendrengøring skal overstås. Har du slet ikke overskud til at hive fat i støvsugeren og tørre samtlige hylder af, inden gæsterne ankommer, kan du med fordel ringe til den lokale rengøringsdame. Dermed kan hele paladset hurtigt komme til at skinne, idet rengøringsdamen højst sandsynligt arbejder i et hurtigt tempo. Du skal heller ikke bekymre dig om at betale et alt for stort beløb, så sørg for at tjekke priserne på de forskellige firmaers ydelser.

Er budgettet ikke til professionel rengøringshjælp, er det dog også muligt at få ordnet rengøringsarbejdet på egen hånd på en overskuelig måde. Når du er kommet hjem fra arbejde og for alvor har lyst til at smide dig på sofaen i en times tid, gælder det her om at udsætte sofahyggen for i stedet at finde støvekluden frem fra skabet. Hvis du blot bruger en halv times tid hver eftermiddag eller aften på rengøring, slipper du for at skulle bruge flere timer på rengøringen lørdag formiddag, hvor du allermest har lyst til at sove længe og forkæle dig selv med morgenmad og TV i sengen.

Lav nemme, men indbydende retter – eller find et cateringfirma

Er du fast besluttet på at lave en forret, hovedret og en lækker dessert til gæsterne om lørdagen, gælder det om at researche og øve forinden – eller lave retter, som du har lavet flere gange før. Det kan sagtens være, at du har lavet den lækreste hovedret til et eller to hold gæster for to måneder siden, og derfor kan du med fordel lave den samme ret til de næste gæster. Har du på den anden side lyst til at prøve nogle nye retter, skal du sørge for at lave dem, inden finalen skal foregå. Søg gerne på nettet efter nemme, men samtidig lækre forretter og hovedretter. Der findes et væld af indbydende retter, som ikke kræver den store forberedelsestid.

Har du ikke mod på at give dig i kast med madlavningen, eller har du blot lyst til at bruge tid på andre projekter i hjemmet, findes der desuden et bredt udvalg af forskellige cateringfirmaer. I den forbindelse kan du let finde et cateringfirma, som sætter fokus på et bestemt tema. Ønsker du eksempelvis at byde på thailandsk mad til din fest, er det blandt andet en mulighed. Andre cateringfirmaer tilbyder også italienske eller franske retter.

Skriv en kommentar

Din mailadresse bliver ikke offentliggjort.