Thoughts for Food

Fordriv ventetiden mens du venter på din ret

0

I dag er der mange, der slapper af under madlavning. Uanset om man laver en lasagne med økologisk oksefars, en kikærtesalat eller måske en lækker tærte med laks, så kan det have en afstressende effekt at lave mad. Særligt fordi vi har så travlt i hverdagen, hvor mange af os styrter fra A til B og tilbage igen. Men når vi laver mad, fokuserer vi på én aktivitet og arbejder konstruktivt med hænderne. Det kan dog ofte tage lang tid at nå i hus med en given ret. Især hvis det er en simreret eller måske en ovnret. Tit føler man ikke, at man helt kan forlade køkkenet og give sig til noget andet, imens man laver sådan mad. Så ender man måske med i stedet at gå hvileløst frem og tilbage eller tjekke til maden hele tiden.

I stedet kan man bruge tiden på meningsfyldte aktiviteter, som er gode at fylde ventetiden med. Herunder er nogle bud på, hvad du kan lave.

Sjove online spil

Hvad enten man bruger PC, tablet eller iPhone, findes der i dag et hav af sjove og udfordrende spil på nettet. Nogle er gratis, mens andre koster penge at downloade. Gratis versionerne har typisk reklamer indimellem. Du kan finde klassiske arkadespil, hvor det gælder om at gennemføre baner i en bestemt rækkefølge eller blot nå til næste niveau i færdigheder. Det kan også være gådefulde versioner, hvor du skal opklare et mysterium. Noget der er meget populært i dag er iGaming. Det er online væddemål, som du kan placere på for eksempel sportskampe som basket, fodbold eller racerløb. Med iGaming skal du både bruge hjernen til at forudsige udfald og regne statistiker, og samtidig giver det for mange et adrenalinkick, når der er penge på højkant.

Men tænk sig hvis man kunne vinde et mindre eller større beløb, mens man stod og ventede på at ovnretten bliver færdig. Både online spil og online væddemål er en fremragende måde at udnytte tiden, mens du venter på, at maden bliver færdig.

Podcasts og lydbøger

Det er ikke uden grund, at både podcasts og lydbøger er blevet voldsomt populære hos danskerne på det sidste. Når man lytter, kan man time det med alle mulige andre slags aktiviteter såsom at lave mad eller træne. Det er super hyggeligt at høre en podcast med for eksempel kendte, der diskuterer deres liv, eller med kriminalhistorier fra det virkelig liv. Du kan både lytte til podcast mens du hakker grøntsager og former bøffer, eller mens du sidder ved bordet med et glas rødvin og afventer det færdige resultat.

For mange er podcasts en god måde at koble fra. Måske man endda kan få tørret hylderne lidt af, mens man hører en lydbog eller podcast. Når man lytter til en historie er tankerne andetsteds. Det gør, at man kan få ordnet nogle hverdagsopgaver uden rigtig at tænke over, at man gør det. På den måde kan man slå flere fluer med et smæk: Madlavning, rengøring og et kulturelt eller intellektuelt input. Browse online for at finde netop den podcast eller lydbog, der tænder dig.

Skriv en kommentar

Din mailadresse bliver ikke offentliggjort.