Thoughts for Food

Få styr på hverdagen – få styr på madpakken

0

Sommeren er så småt forbi, og det betyder for mange, at hverdagen starter igen. Hverdagen med praktiske gøremål i massevis, og hvad der føles som mindre tid i døgnet. Et af de praktiske gøremål, der skal klares i hverdagen, er madpakkesmøring. Madpakkesmøring er en sur pligt for mange, der måske ikke blot skal smøre madpakken til sig selv – men også til børnene. Således kan madpakkesmøringen altså godt tage lang tid, og dette gælder især, hvis du er en af dem, der gerne vil lave en lækker madpakke. Du behøver dog ikke længere at se madpakkesmøringen som en sur pligt i hverdagen, der skal tage oceaner af tid. Herunder får du nogle gode tips til, hvordan du hurtigt kan lave en lækker madpakke til dig selv og dine børn.

Lav portioner til hele ugen

En af hemmelighederne bag at spare tid på at lave madpakker er, at man kan lave store portioner og gemme dem. Du kan eksempelvis med fordel bruge en søndag eftermiddag på at bage boller, pølsehorn eller pizzasnegle i store mængder. Disse kan fryses ned, og dermed kan du blot tage dem op af fryseren om morgenen og putte dem i madkassen. Du slipper på den måde for tørt brød i madkassen, og du slipper for at bruge mange penge på at købe brød hver uge. Du kan med fordel tage børnene med i køkkenet for at bage. Således vil børnene kunne hjælpe til, samtidig med at de vil få en følelse af, at de selv har lavet noget af deres egen madpakke.

Lidt sødt skal der til

Vil du gerne gøre madpakken lidt mere letfordøjelig og spændende? Hvis du sørger for at putte lidt sødt i madkassen, vil du med garanti opleve, at der bliver spist mere. Det søde kommer i mange varianter; frugtstænger, pandekager, kiks og lignende. Især pandekagerer en god ide, hvis du ønsker, at der skal hjemmelavede ting i madkassen. Du kan nemlig lave pandekager til flere dage på én gang jævnfør ovenstående tip. Brug en nem opskrift på pandekager, og gør det endnu nemmere for dig selv at færdiggøre den lækre madpakke i en fart.

Lav madpakken sjov for de mindste

Har du problemer med, at madpakken ikke bliver spist? Eller har du problemer med at gøre madpakken spændende nok? Så kan det føles som spild af tid at bruge værdifuld tid på at smøre madpakke hver dag. Du kan dog gøre nogle ganske små ting for at gøre madpakken sjovere at spise – ganske små ting, der ikke tager lang tid.

Du kan eksempelvis bruge små kageforme til at udstikke rugbrød og grøntsager i sjove og kreative former, så de bliver mere indbydende for børnene at spise. Du kan også sørge for at dele madpakken op i små rum, så den bliver mere overskuelig at spise, og elementerne bliver adskilt fra hinanden.

Disse små tips gør både madpakkesmøringen hurtigere, sjovere og mere spændende – så din hverdag bliver bare en lille smule lettere.

Skriv en kommentar

Din mailadresse bliver ikke offentliggjort.