Thoughts for Food

Få smag for madlavning

0

Hvis du er en af dem, der anser madlavning som en krævende og sur pligt og som noget, der bare skal overstås, eller hvis du synes, at køkkenet til sammenligning kan forveksles med et torturkammer, så læs med her; der findes nemlig en kur imod det. Følg et eller flere af disse nemme råd, så er du garanteret mere sovs på tanden, og hvem ved, måske du ligefrem kommer til at nyde at stå i køkkenet og eksperimentere.

Vær godt udstyret

Udstyret spiller en stor rolle, når man skal kokkerere, og med de rigtige potter og pander kommer man langt. Er du i tvivl om, hvilket køkkenudstyr og hvilke gryder, der passer til dit madlavningsniveau, så smut forbi Grydeguru. Her finder du et bredt udvalg af gryder, og der er med garanti også en, du vil komme til at elske. Grydeguru forhandler alt fra Mette Blomsterberg og Jamie Olivers produkter til uundværlige klassikere fra OBH Nordica og Fiskars. Du finder også flere avancerede maskiner, der gør det sjovere at tilbringe tid i køkkenet, såsom saftkogere, sous vide og racletter.

Tip: Sørg for at holde køkkenet ryddeligt og rent undervejs, ellers kan det hurtigt komme til at synes uoverskueligt. En klud er uundværlig, og har du den altid i nærheden, er du allerede kommet et godt stykke hen af vejen.

Alliér dig

Som med mange andre gøremål er det sjovest at have en kompagnon med under armen. Om det er din hund, der spiser kartoffelskrællerne, dit barn, der hjælper med tilsmagning eller bare din partner eller ven, der hjælper med at hakke og snitte, så letter det arbejdsbyrden enormt. Derudover kan det have stor betydning, om du udelukkende laver mad til dig selv, eller om der er andre, der skal nyde godt af at få serveret dit måltid. Se det som en beskæftigelse og ikke som en pligt. Sæt eksempelvis noget godt musik på, hæld et glas vin op, og nyd processen i stedet for at fremskynde den.

Gør det til en hobby

Hvis du interesserer dig bare en lille smule for økologi og fairtrade, skal du følge godt med nu. Har du en altan, balkon, terrasse eller sågar have, så er det tid til at få grønne fingre. Ved at følge processen fra frø til råvare, gør du det nemlig sjovere at bruge tid i køkkenet. Hver sæson bugner af forskellige lækre råvarer, så det er bare med at komme i gang. Der er også stor tilfredsstillelse i at sætte tænderne i noget, du selv har dyrket – og dine spisende gæster vil helt sikkert også blive imponerede. Derudover er der masser penge at spare ved at blive en smule selvforsynende; tag eksempelvis de fleste slags bær, der koster en formue i supermarkederne. Hvis du ikke er så heldig at eje lidt udendørs plads, så er det ingen grund til at være ked af det. Mange storbyer har nemlig små byhaver til udlejning. Så får du din helt egen kasse, hvori du kan plante, lige hvad der passer din smag.

Skriv en kommentar

Din mailadresse bliver ikke offentliggjort.