Thoughts for Food

Derfor fortjener din baby økologisk babyudstyr

0

I de seneste år er der kommet ekstra fokus på bæredygtighed og økologi inden for mange områder af hverdagen. Det er ikke længere kun vores madvarer, der skal være økologiske, men også vores tøj, hudpleje og makeup. Det giver god mening, at vi også vælger økologi, når det kommer til andre ting end mad, for vi optager ikke kun kemiske stoffer gennem det, vi putter i munden. De kan faktisk trænge ind i kroppen helt af sig selv. Derfor giver det især god mening at vælge økologisk babyudstyr for at passe på de sarte små poder og give dem en god start på livet uden skadelig kemi.

Hvad er økologi?

Vi hører overalt, at det er godt, hvis ting er økologiske. Men hvad betyder det helt præcist?

Når noget er økologisk, betyder det, at mad eller produkter er produceret med særligt hensyn til naturens balance, blandt andet ved at være fri for kemikalier. Det betyder også, at økologiske varer er produceret med omtanke for dyrevelfærd og ofte også med blik for social ansvarlighed, så man for eksempel sikrer rimelige arbejdsvilkår for de arbejdere, der producerer produkterne.

Hvorfor skal du vælge økologisk babyudstyr?

Der er tre måder, vi kan optage stoffer og kemikalier i kroppen på: Gennem munden, gennem huden og gennem næsen. Det er altså ikke kun de stoffer, vi indtager gennem munden, der finder vej til vores blod og videre rundt i kroppen. Huden er faktisk kroppens største organ, og en stor del af de stoffer, vi er i kontakt med, trænger ind i kroppen gennem hudens porer. Hvis vi er i kontakt med kemiske stoffer, vi ikke kan tåle, kan det give udslæt og i værste fald kontaktallergi. 

Kontaktallergi skal man ikke spøge med, for har man først fået kontaktallergi, vil man aldrig kunne tåle det stof igen, der udløste allergien. Vi bliver udsat for mange kemiske stoffer i hverdagen, og får vi for meget skadelig kemi indenbords, kan det i sidste ende blive en uheldig cocktail. Derfor betyder de små valg også noget, for er kemiske stoffer først kommet ind i kroppen, kan der ske en ophobning af disse stoffer i kroppen.

Små børn er mest følsomme over for giftige stoffer, så hvorfor ikke give din sarte baby den bedste start på livet ved at nedsætte risikoen for at udvikle allergi? Det gør du blandt andet ved at vælge økologisk babyudstyr, som er produceret af økologisk bomuld og er fri for stoffer, der kan give allergi. 

Økologisk babyudstyr og kvalitet går ofte hånd i hånd

Når du køber økologisk babyudstyr, kan du ofte også være sikker på, at kvaliteten af produkterne er i top. Bæredygtighed er også en stor del af den økologiske tankegang, og derfor vil du ofte opleve, at økologisk babyudstyr holder længere end konventionelt produceret udstyr. Måske er produkterne en anelse dyrere end almindelige produkter, men på den lange bane er det en god investering, da produkterne holder længere. Den gode kvalitet betyder også, at din baby får udstyr, der føles blødt og lækkert mod den sarte babyhud.

Hvis du vil give din baby en god start på livet, gør du klogt i at vælge økologi. Så har du i hvert fald gjort dit for at mindske risikoen for, at din lille guldklump udvikler allergi.

Skriv en kommentar

Din mailadresse bliver ikke offentliggjort.