Thoughts for Food

Aktiv og sund livsstil? Her er en række skader, du kan opleve

Dette indhold er sponsoreret

I Danmark har vi et veludviklet idræts- og foreningsliv, og det betyder, at mange danskere ugentlig dyrker sport og motion af forskellige former. Her er tale om badmintonspilleren i den lokale klub. Eller fritidsløberen, der træner op til et halvmarathon.

Eller måske typen, der kan findes til crossfit eller i fitnesscentret hver uge. Det er dejligt at dyrke sport og alle mennesker, der har bare en smule forstand på sundhed, anbefaler da også en aktiv livsstil. Måske er du en af de typer, der lever en sund og aktiv livsstil? Du har en sund og varieret kost, og så nyder du en eller flere slags motion om ugen. Det er helt sikkert et god sted at være. Men, når du er et særdeles aktivt menneske, så er der desværre også ting, der kan gå galt.

Det skal på ingen måde forstås sådan, at du løber en risiko, du ikke bør løbe. Nej, du skal bestemt blive ved med at dyrke motion. Men som aktivt menneske, så er du ganske enkelt mere udsat for forskellige skader i forbindelse med det, du laver.

Især, hvis du bevæger dig en smule op i alderen, så er der en del klassiske motion-skader, du kan blive ramt af. Det er super træls at blive ramt af en skade, og nogle gange kan de være rigtig slemme. Og derfor gør du klogt i at vide lidt om diverse almindelige skader, du kan risikere at pådrage dig, så du ved, hvad der er det rette at gøre, hvis uheldet er ude. Så til dig med den aktive livsstil: Her er en række skader, du kan risikere at opleve. 

Knyster på fødderne

Ja, knyster på fødder er en ret almindelig ting for både aktive og ikke aktive mennesker. Kvinder er især udsat, da ni ud af ti knyster opstår hos kvinder. Knyster opleves typisk som smerter og rødme ved storetåen. Dette kan have store konsekvenser for fødder, hofter og lænden. De opstår typisk ved, at man har en forkert fodfunktion, hvor foden falder meget indad. Dette kan være ved upraktisk fodtøj eller direkte forkert valg af fodtøj. Har du mistanke om knyster hos dig? Så få undersøgt din fod via en fodanalyse, hvor du kan få speciallavet skoindlæg, der tager højde for din knyste. 

Rygsmerter

Er du et aktiv menneske, så er der også altid risiko for rygsmerter. Rygsmerter opleves også hos ikke aktive mennesker, og det kan fremprovokeres via dårlig holdning eller overvægt. Men når du dyrker motion, så kan du også være udsat for rygsmerter. Eksempelvis ved styrketræning, hvor du måske har tendens til at overbelaste din ryg i de øvelser, du laver. Din ryg kan også være udsat ved diverse slags kontaktsport. Sørg for at have en god holdning, og vær opmærksom på ryggen og dens signaler. Mærker du smerte, så opsøg eventuelt en fysioterapeut. 

Skader i benene

Hvis du dyrker sportsgrene som fodbold, håndbold eller andet, der involverer varierende temposkift, hurtige retningsskift og nærkontakt, så er især dine ben udsat. Ankelskader, vristskader, lyskeskader og skinnebensbetændelse kan forekomme. Her er det igen en god ide at mærke efter og søge hjælp, hvis du oplever smerte.

Kommentarer er slået fra.