Thoughts for Food

4 tips til den optimale belysning i køkkenet

0

Få mere lys i tilværelsen – og dit køkken. Læs vores 4 tips nedenfor.

Kombiner forskellige lyskilder i køkkenet

Når du skal finde belysning til køkkenet, er der et væld af forskellige lamper at vælge imellem. Mange tror, at de kun kan vælge en form for lampe til køkkenet. Du kan dog sagtens kombinere flere forskellige typer af lamper i køkkenet.

Forskellige typer af lyskilder kan være med til at give dig den helt rigtige belysning i rummet. Det er for eksempel en god idé at have lyskilder, der giver et overordnet lys til rummet, og som kan skabe en hyggelig stemning.

Derudover er det også en god idé at have lidt mere fokuseret belysning til over køkkenbordene. Det giver dig nemlig et bedre arbejdslys, når du er i gang med den helt store kokkerering.

Hav naturlig belysning med måde

Det er altid rart at have noget naturligt lysindfald i køkkenet. Det er med til at give en god stemning. Det naturlige lysindfald kan dog også blive for meget, hvis solen ender med at genere dig. Det kan derfor være en fordel at overveje, om der er behov for løsninger, der kan hjælpe dig med at skygge for solen.

Vi vil ikke anbefale gardiner som en måde at skygge for solen. Det vil nemlig tage alt det naturlige lys, og det kan hurtigt virke indelukket. Et alternativ kan være at få installeret markiser for vinduerne. Vælger du nogen med en solsensor, vil markiserne helt automatisk køre frem, når solen er fremme.

Tænk over størrelsen på lamperne i dit køkken

Når du skal have belysning og dermed lamper i dit køkken, er det en god idé at tænke over størrelsen på dine lamper. Har du et forholdsvis lille køkken, kan det virke overvældende, hvis du får installeret de største lamper, du kan finde.

Du skal derfor vælge lamper, der passer til køkkenets størrelse. Har du et meget lille køkken, kan det være en fordel at gå efter spots. De fylder nemlig minimalt, men kan stadig give et rigtig fint lys i køkkenet. Alternativt kan nogle få mindre glødelamper også være en god løsning til det lille køkken.

Har du et stort køkken, skal du huske, at det kræver en hel del belysning. Her kan du derfor gå all in på store lamper og flere forskellige løsninger, når du skal finde belysning.

Lamper skal ikke nødvendigvis hænge fra loftet

Mange opfatter lamper som noget, der skal hænge ned fra loftet, når der er tale om belysning i køkkenet. Det behøver det dog langt fra at være. Har du godt med vægplads, kan du sagtens benytte dig af væglamper.

Det kan være en sjov måde at gøre det lidt anderledes i indretningen. Derudover er mange væglamper fleksible. Du har derfor mulighed for at rykke lampehovedet derhen, hvor du har brug for lys.

Et andet alternativ kan være en bordlampe. Det kan være rigtig fint at have en bordlampe i hjørnet af køkkenbordet. Det kan være med til at give lidt hygge til indretningen i køkkenet. Derudover kan det også være en fin lampe at have tændt, når resten af lyset er slukket med undtagelse af lyset over spisebordet.

Kilder: dr.dk og markiseeksperten.dk

Skriv en kommentar

Din mailadresse bliver ikke offentliggjort.